Oldal tartalma:
- Mobil tűzhely.
- Szalonnasütő fogó.
Grill, kemping, mobil "konyha" megoldások.
Mobil tűzhely, parázs kaparóval Van készleten, ha kérsz!
1oo*25o*35o mm (Szélesség*Mélység*Magasság) méretű tűzhely.
Gazdaságos, fatüzelésre alkalmas tűzhely. Szilánkokkal, gallyakkal, nagy hatékonyságú melegítő hatást biztosít. A szilánkok adagolásával szabályozható a tűzerőssége. Huzathatékonyságából fakadóan minimális korom hatású.
Ajánljuk kempingezéshez, eseti főzések- melegítések kiszolgálásához. Kamionosok részére alternatív melegítő berendezésnek, ha kifogyna a gáz-melegítő tartálya. Horgászok részére sütni- főzni a vízparton.
Kiegészítők rendelhetők hozzá:
- Grill rács
- Hordtáska, doboz tartalék tüzelővel
- gyújtó elegy (gyufafejjel) ...... / doboz (2o db/ doboz)
.................................................................................................................
Szalonnasütő - Fogó :)
Van készleten, ha kérsz.
Ezzel a "fogóval" lehetőség nyílik a hagyományostól eltérő szalonna sütésre úgy, hogy a végeredmény ugyan azt az ízvilágot adja.
Azt a finom sültszalonna ízt, mely a csorgatott kenyér zamatával és a pirult hagyma-, paradicsom és más zöldségek roppanós finomságával cirógatja ízlelő bimbóinkat.
Ezt a fílinget a rakott tűz adja a saját füstös, kolytos, szikra-pattogtató tulajdonságaival. Kell hozzá egy kert, tűzrakáshoz alkalmas időjárás és a tűz, mely sok-sok egyébb "bolygó" együttállást feltételez.
Nos.
A fogóval való sütés viszont megteremti ugyan ezeket a körülményeket, csak kicsit máshogy. Ad füstöt is, ha szabadtűzön melegítünk. Ad hangulatot, ha megvannak a természeti egyébb körülmények.
Csak gyorsabb, tisztább, egyszemélyesebb, mert annyit sütünk, amennyit muszály. Nem pocsékolódik a szalonna, vagy egyébb sütésre "kárhoztatott" élelem.
Javallott fogások a fogó alkalmazására:
1. Szalonna (füstölt-sima-húsos-stb.), melyet a 9o*13o mm -es pofák közé tehetünk. Daraboljuk kb. 5 mm vastagra. A sütendő cucc lehet egyébként még hús-szelet, bármilyen szalámi, felvágott, zöldség, ill. egyéb süthető- csorgatható élelmiszer.
A kenyeret natúron, vagy esetleg elő pirítva készítsük elő és rakjuk -vagy ne rakjuk meg feltétekkel. Szoktuk Brindza (juhtúróval) is megkenni és úgy csorgatni. Az is okos! :)
2. Fogó előkészítése:
Az előző "alkoholos" sütéskor nem teljesen sikeres fogó tisztítás pótlása. Ugyanis előfordul, hogy az előző sütéseket követően a SÖTÉT/HOMÁJJJJJJJLY -re/ra hivatkozva elrakódik a fogó koszosan, kormosan. Ekkor meg kaphatja a "vékony-rozsda" néhol. Ezt egy drótkefével simán le lehet kotorni a sütés előtt. Ugyanis a hő- és a zsiradék min. szinten felületvédelmet ad a fogónak.
3. Készítsünk melegítésre alkalmas tűzhelyet. Lehet gáztűzhely, camping vagy (télen pl. szoktam) a lakásban a konyhai gáztűzhelyen hevíteni. Ott pl. 3-4 perc hevítés és egy 5 mm -es szalonna csorgat min. 2 szelet kenyeret tocsogósra! :)
Most a korábban bemutatott Mobil-tűzhelyt indítom be. Ezen 5 perc hevítés elegendő és mehet a csorgatás.
1.1. Begyújtás.
Tetszőleges gyújtóssal indító-tűz rakás.
"Szálfákkal" tűz gerjesztése, hevítés.
Mehet melegedni a Fogó! :) kb. 5 perc
egyik oldal, másik oldal dettó.
(Ha sokáig hevül, akkor olyan forró zsír csorog, hogy a kenyeret is pirítja. Ki kell tapasztalni és megy minden, mint az agyba - pálinka.)
4. A melegítést követően a pofákat kinyitva, behelyezzük a sütnivalót. A kenyér - vagy amit csorgatunk - felé tartva, "bátor-nyugalommal" körözgessünk. Tapasztalat, hogy a sütés közben néha nyissuk meg pillanatokra a pofákat és így kap kis levegőt, illetve újabb felületekre simul a sütött cucc. Könnyedebben folyik a benne - való.
Besimul a forró sütőbe.
Csorog a tiszta zsír.
5. Fogyasztható is a finomság. Ha sok lett, akkor eltehetjük holnapra.
Tapasztalatok:
- Nem szokott maradni holnapra, inkább elpusztulunk!
- Nagyon forró a zsír, vigyázz a szemre-, testre és másokra!
- A fogó is forró! :)
- A legfontosabb hozzávalóról pedig senki se feledkezzen meg, a Fogó-Pálinkát adagoltatni kell! :)
- Javasolt berendezés: 1 db Mobil-konyha, 2 db Fogó. Azért, mert egy csorgat és addig a másik melegszik. Így okos a szerkó és látványos a termelékenység. Egyedül le tudok sütni 1/2 óra alatt egy alkoholista csapatot! :)