GRILL - KERT - FEGYVER - LŐSZER

Ötletek, érdekes megoldások. Minden bemutatott technológiát alkalmazunk a saját érdekeltségi köreinkben. A termékeket használatba vételük előtt, minden szakterület szabályozási követelményeinek megfeleltetjük és szükség szerint akreditáltatjuk.

Oldal tartalma:

- Mobil tűzhely.

- Szalonnasütő fogó.


Grill, kemping, mobil "konyha" megoldások.


Mobil tűzhely, parázs kaparóval                                                Van készleten, ha kérsz!

img_20120615_145935.jpg

1oo*25o*35o mm (Szélesség*Mélység*Magasság) méretű tűzhely.

Gazdaságos, fatüzelésre alkalmas tűzhely. Szilánkokkal, gallyakkal, nagy hatékonyságú melegítő hatást biztosít. A szilánkok adagolásával szabályozható a tűzerőssége. Huzathatékonyságából fakadóan minimális korom hatású.

Ajánljuk kempingezéshez, eseti főzések- melegítések kiszolgálásához. Kamionosok részére alternatív melegítő berendezésnek, ha kifogyna a gáz-melegítő tartálya. Horgászok részére sütni- főzni a vízparton.

Kiegészítők rendelhetők hozzá:

- Grill rács

- Hordtáska, doboz tartalék tüzelővel

- gyújtó elegy  (gyufafejjel)                            ...... / doboz (2o db/ doboz)

img_20120615_150257.jpg


.................................................................................................................


Szalonnasütő - Fogó :)

img_20120706_191620.jpg                  Van készleten, ha kérsz.

Ezzel a "fogóval" lehetőség nyílik a hagyományostól eltérő szalonna sütésre úgy, hogy a végeredmény ugyan azt az ízvilágot adja.

Azt a finom sültszalonna ízt, mely a csorgatott kenyér zamatával és a pirult hagyma-, paradicsom és más zöldségek roppanós finomságával cirógatja ízlelő bimbóinkat. 

Ezt a fílinget a rakott tűz adja a saját füstös, kolytos, szikra-pattogtató tulajdonságaival. Kell hozzá egy kert, tűzrakáshoz alkalmas időjárás és a tűz, mely sok-sok egyébb "bolygó" együttállást feltételez.

Nos.

A fogóval való sütés viszont megteremti ugyan ezeket a körülményeket, csak kicsit máshogy. Ad füstöt is, ha szabadtűzön melegítünk. Ad hangulatot, ha megvannak a természeti egyébb körülmények.

Csak gyorsabb, tisztább, egyszemélyesebb, mert annyit sütünk, amennyit muszály. Nem pocsékolódik a szalonna, vagy egyébb sütésre "kárhoztatott" élelem.

Javallott fogások a fogó alkalmazására:

1. Szalonna (füstölt-sima-húsos-stb.), melyet a 9o*13o mm -es pofák közé tehetünk. Daraboljuk kb. 5 mm vastagra. A sütendő cucc lehet egyébként még hús-szelet, bármilyen szalámi, felvágott, zöldség, ill. egyéb süthető- csorgatható élelmiszer.

A kenyeret natúron, vagy esetleg elő pirítva készítsük elő és rakjuk -vagy ne rakjuk meg feltétekkel. Szoktuk Brindza (juhtúróval) is megkenni és úgy csorgatni. Az is okos! :)


img_20120713_100318.jpg

2. Fogó előkészítése:

Az előző "alkoholos" sütéskor nem teljesen sikeres fogó tisztítás pótlása. Ugyanis előfordul, hogy az előző sütéseket követően a SÖTÉT/HOMÁJJJJJJJLY -re/ra hivatkozva elrakódik a fogó koszosan, kormosan. Ekkor meg kaphatja a "vékony-rozsda" néhol. Ezt egy drótkefével simán le lehet kotorni a sütés előtt. Ugyanis a hő- és a zsiradék min. szinten felületvédelmet ad a fogónak.

img_20120713_100207.jpg


3. Készítsünk melegítésre alkalmas tűzhelyet. Lehet gáztűzhely, camping vagy (télen pl. szoktam) a lakásban a konyhai gáztűzhelyen hevíteni. Ott pl. 3-4 perc hevítés és egy 5 mm -es szalonna csorgat min. 2 szelet kenyeret tocsogósra! :)

Most a korábban bemutatott Mobil-tűzhelyt indítom be. Ezen 5 perc hevítés elegendő és mehet a csorgatás.

1.1. Begyújtás.

img_20120713_100048.jpg  Tetszőleges gyújtóssal indító-tűz rakás.


img_20120713_100152.jpg "Szálfákkal" tűz gerjesztése, hevítés.


img_20120713_100240.jpg  Mehet melegedni a Fogó! :) kb. 5 perc

egyik oldal, másik oldal dettó.

(Ha sokáig hevül, akkor olyan forró zsír csorog, hogy a kenyeret is pirítja. Ki kell tapasztalni és megy minden, mint az agyba - pálinka.)


4. A melegítést követően a pofákat kinyitva, behelyezzük a sütnivalót. A kenyér - vagy amit csorgatunk -  felé tartva, "bátor-nyugalommal" körözgessünk. Tapasztalat, hogy a sütés közben néha nyissuk meg pillanatokra a pofákat és így kap kis levegőt, illetve újabb felületekre simul a sütött cucc. Könnyedebben folyik a benne - való.


img_20120713_101452.jpg Besimul a forró sütőbe.


img_20120713_101536.jpg  Csorog a tiszta zsír.


5. Fogyasztható is a finomság. Ha sok lett, akkor eltehetjük holnapra.

kep018.jpg

Tapasztalatok:

- Nem szokott maradni holnapra, inkább elpusztulunk!

- Nagyon forró a zsír, vigyázz a szemre-, testre és másokra!

- A fogó is forró! :)

- A legfontosabb hozzávalóról pedig senki se feledkezzen meg, a Fogó-Pálinkát adagoltatni kell! :)

- Javasolt berendezés: 1 db Mobil-konyha, 2 db Fogó. Azért, mert egy csorgat és addig a másik melegszik. Így okos a szerkó és látványos a termelékenység. Egyedül le tudok sütni 1/2 óra alatt egy alkoholista csapatot! :)


























Weblap látogatottság számláló:

Mai: 15
Tegnapi: 3
Heti: 31
Havi: 74
Össz.: 24 474

Látogatottság növelés
Oldal: Grill, kemping érdekességek
GRILL - KERT - FEGYVER - LŐSZER - © 2008 - 2025 - grill-kert-fegyver-loszer.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »